de kijk van didier

degommedidier.jpg

DEEL 2: Relaas van promotiejaar 2015-2016: Woorden, geduld en daden

Een nieuw seizoen starten met realistische ambitie. Iedere club heeft dat. Zo ook SW Harelbeke en deze was meteen duidelijk. Er werd geen bescheiden ambitie of blad voor de mond gehouden. Wij zouden en wilden met z’n allen bij de start van de hervormingen mee zijn op amateur niveau 2. Een plaats in de top 3 was dan ook de doelstelling, zodat we rechtstreeks konden promoveren.

Met 18 overwinningen en 58 punten zijn we dan ook absoluut geslaagd want we sluiten het seizoen af op een tweede plaats en rechtstreekse promotie. Een sterke collectieve prestatie waar iedereen terecht fier mag op zijn, niet in het minst de spelers want vooral zij durfden het aan om deze ambities volmondig uit te spreken.

Toen ik hier ruim 3 jaar geleden begon had ik een duidelijke missie. Deze nostalgische club opnieuw hogerop brengen zonder de visie van de club te verloochenen. Ik kreeg tijd en ruimte om mezelf te zijn, mijn accenten te leggen op de werking en een omkadering te maken. Ik heb mijn stempel kunnen zetten, maar het succes is er dankzij een gans team van mensen die er samen voor zorgden dat de spelersgroep in optimale omstandigheden kon werken en die dagdagelijks klaar staan. Zelfs degene   die mijn spelers aanmoedigen mogen we niet vergeten. Wij trachten met de technische staf die werking en omkadering zo optimaal mogelijk te bieden aan de spelers zodat zij optimaal kunnen presteren. Uiteindelijk zijn we in ons opzet geslaagd en daar mag iedereen fier op zijn. Net nu staan we ook nog eens op een historisch moment met de naamswijziging naar het oude KRC: symbolischer kan niet...

Ik wil graag iedereen bedanken die mij en mijn team de voorbije jaren heeft gesteund  en die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit succes want dit topmomentje is een werk van geduld, beproeving, opoffering en hard werken, zowel voor spelers, trainers, medewerkers als bestuur. Sommigen hebben woorden, maar missen het geduld om deze om te zetten in daden. Alles heeft zijn tijd.

Ik ben tevreden dat ik met deze club een nieuwe uitdaging kan aangaan. Amateur niveau 3 was eigenlijk beetje stilstaan of zelfs achteruit gaan met deze groep. Daarom is het goed dat we het nieuwe KRC ook nieuw leven inblazen. De roep naar de nostalgische tijden komt weer wat dichter. Het hoofdstuk SW Harelbeke is geschreven, er ligt een nieuw boek klaar. KRC is back.

De start is gegeven, het werk is reeds begonnen en de signalen en vooruitzichten ogen positief.       De woorden zullen wellicht iets voorzichtiger zijn, het geduld opnieuw een beproeving maar de daden moeten even krachtig zijn.

Tot gauw

De coach
Didier 

degommedidier.jpg

DEEL 1, 21/12/2015: 

"Iets over halverwege het seizoen en aan de start van een deugddoende en welverdiende vakantie voor velen, wil ik iedereen die SWH een warm hart toedraagt prettige eindejaarsfeesten wensen en tegelijkertijd bedanken voor de onvoorwaardelijke steun aan mijn team gedurende de voorbije maanden.

Mijn spelers hadden voor aanvang van het seizoen het lef om ambitie uit te spreken, wat op vandaag vaker wordt gezien als bluf maar wat ikzelf alleen maar kon toejuichen. Wel, het waren tot nu toe niet alleen woorden maar zeker ook daden!

We konden dit jaar verder werken op de fundamenten van vorig seizoen en al snel bleek dit een juiste keuze. Mede door de inbreng van vele jonge talenten in de kern uit onze eigen jeugdopleiding werd onze kern veel ruimer en ook sterker dan sommigen dachten. Deze jonge gasten bouwen mee aan de ploeg van morgen en hebben zeker hun aandeel in de huidige hoogconjunctuur. Tot op heden behaalden we 11 overwinningen op 17 wedstrijden wat fantastisch is en de spelers antwoordden perfect met 9/9 na een wankel moment van 3 verliespartijen op rij.

Het is leuk om bovenin te staan, maar het is echter veel te vroeg om victorie te kraaien. Een parcours in de competitie is hobbelig en duurt 30 speeldagen. Soms ben je top, soms ben je eens wat minder of zelfs gewoon eens slecht. Op die momenten zijn er bepaalde waarden die er alsnog kunnen voor zorgen dat je toch bij de winnaars wordt gerekend. Geluk en toeval bestaan niet. Dit dwing je af door hard werken, geloof in eigen kunnen, passie en bezieling en een grote dosis mentaliteit en onverzettelijkheid. Deze waarden hebben de ploeg gebracht op de positie waar ze nu staat.

Iedereen kan nu genieten van een welgekomen rustpauze. We starten op 3 januari opnieuw met de trainingen en er zijn 2 oefenwedstrijden gepland in aanloop naar onze eerstvolgende competitiematch thuis tegen Pepingen op 16 januari. Na de winterbreak is het de bedoeling dat we er opnieuw stevig tegenaan gaan en opbouwen naar het einde van de competitie, waar we dan hopelijk de kers op de taart kunnen zetten met een promotie als gevolg!"

Sportieve groeten,
De coach
Didier Degomme