Interview met ...

 

Domien Deschutter

domien1.jpg

Op tijd en stond nemen we iemand van de club onder de loep. Deze keer laten we supporter Domien Deschutter (KRC UltRats) aan het woord. 

Domien in het kort: Domien Deschutter is 31 jaar en maakt deel uit van de UltRats waar hij graag met veel volume de gezangen inzet. Als 9 jarige youngster zette hij de eerste stapjes in het voetbal bij preminiemen b van KRC Harelbeke. Daarna trok hij naar OG Stasegem voor 2 jaar. Domien bleek een meerwaarde in de kleedkamer, maar het voetballend vermogen kwam vaak van de anderen... Als trouwe supporter volgde hij de ratten in 1ste klasse en lagere reeksen zolang clubkleuren paars en wit waren. Met de fusie en naamswijziging met Ingelmunster haakte Domien af. Sinds de clubkleuren terug paars en wit zijn, is Domien al 2 keer afgevaardige geweest bij jeugdteams, en wenst hij met het oprichten van de UltRats opnieuw sfeer in het stadion te brengen. In het dagelijks leven is Domien bediende in een huisartsenpraktijk en geeft hij massages in bijberoep.

Domien, hoe beleef je het seizoen tot nu toe?

D.S.: Na de uitschakeling in de eindronde vorig jaar in Hamoir en de competitiehervorming dit seizoen had ik het gevoel dat het dit jaar zou moeten gebeuren. Dit jaar scoren de ratten minder snel dan vorig jaar, maar kunnen ze wel al 12 keer een clean sheet voorleggen. Daarmee hebben we de minst gepasseerde defensie.
In een competitie waarbij iedere ploeg punten kan rapen tegen een ander, hebben wij als supporters, op het dipje vorig jaar na, al vaak een gemotiveerd team zien spelen.

Indien er in 4de klasse een kampioen kon worden aangeduid qua sfeer in het stadion, dan mocht deze titel naar Harelbeke gaan. De UltRats krijgen dan ook vaak complimenten van het publiek van de tegenstander, waarbij meestal enkel een overdonderende stilte heerst.

In jouw voorstelling zien we dat je toch al meerdere jaren supporter bent van Paars/Wit. Wat zijn jouw mooiste herinneringen in de geschiedenis van de club?

D.S.: Het volle stadion en de landing van Eddy Wally met de helikopter voor de matchen tegen Anderlecht in de gloriejaren in 1ste klasse. Elk team had schrik om tegen de ratten te spelen. In de zomer trok ik toen ook regelmatig naar het oefenveld om de training van onze "helden" bij te wonen. De match waarop KRC Genk voor het eerst kampioen werd, sfeer gemaakt was door beide supportersgroepen en hun gezamenlijk gevierd werd op het veld.

Wat ik mij ook nog herinner als gisteren is de match tegen Verbroedering Geel. Die werd verloren en dat betekende degradatie naar 4e klasse. Ondanks een 0-6 verlies was er toch een super sfeer omdat Mite van de Comix mocht spelen in deze wedstrijd omdat hij voor een weddenschap 100 abonnementen had verkocht.

Recenter herinner ik mij nog het magische moment dat onze ratten in blessuretijd kampioen werden in 1ste provinciale (westrijd tegen Menen) en terug in nationale speelden. En natuurlijk ook de busverplaatsing met UltRats naar Hamoir voor de eindronde vorig jaar! Ondanks verlies met strafschoppen was er een ongelooflijke sfeer op een volle bus. 2 Extra plasstops waren nodig op de terugweg...

Hoe zie jij, als supporter, de toekomst van de club?

D.S.: Ik hoop dat we enkele rustige seizoenen in 2e amateurs klasse mogen beleven, met hopelijk enkele leuke verplaatsingen. Op termijn zie ik onze ratten natuurlijk graag nog eens promoveren naar 1e amateurs klasse, waar ze zo hoog mogelijk bovenin het klassement mogen eindigen. En misschien nogmaals een topper uit 1e klasse mogen ontvangen in de Beker van België zou fantastisch zijn.
Deze ambities moeten natuurlijk gepaard gaan met een financieel gezond team. En hopelijk zorgt de promotie ook voor stijgende supportersaantallen en een toemane van sfeer en gezangen!


 

 Denis De Tand

de-tand.jpg

Op tijd en stond nemen we iemand van de club onder de loep. Deze keer laat nieuwbakken TVJO Denis de Tand zijn licht schijnen over Harelbeke.

Denis in het kort: Denis de Tand is een ervaren rot in het vak. Met reeds 35 jaar trainerservaring kunnen we gerust zeggen dat de jeugd in goede handen is. Zelf speelde Denis bij FC Toekomst Menen, KV Kortrijk, SK Roeselare, KSC Menen en FC Roeselare. Op 28-jarige leeftijd moest hij zijn spelerscarrière vroegtijdig beëindigen wegens een zware knieblessure. Gebeten door de voetbalmicrobe besliste Denis om het voetbal verder te zetten onder de vorm van trainer. Hij behaalde zijn Uefa A Diploma en TVJO Elite. Ondertussen kon Dennis heel wat ervaring opdoen bij zowel jeugd (Toekomst Menen, SV Waregem, KVKortrijk, KSCMenen) als seniors (Toekomst Menen, KSCMenen, SV Waregem, RC Lauwe, KSV De Ruiter). In het dagelijkse leven regeert de sport ook in het beroepsmatig leven van Denis de Tand. Hij is namelijk lesgever LO en voetbalspecialisatie aan de Rhizo sportschool te Kortrijk.

Denis , je bent nu een maand actief bij onze club. Wat is uw eerste indruk??

Denis: Ik heb mij voorgenomen als eerste taak met alle trainers te spreken. Dit om een 2-tal redenen: ten eerste als kennismaking en om de heenronde van hun team te evalueren maar secundo om al vooruit te blikken naar volgend seizoen. Ik heb aan de 35 gesprekken een goed gevoel over gehouden en was verbaasd dat ik al veel trainers kende van les aan te geven, te trainen of ergens op onze West-Vlaamse voetbalvelden tegen het lijf te hebben gelopen. We hebben een kwalitatief hoogstaand trainerskorps dat kan ik na 1 maand al zeggen.

Je bent de opvolger van Stijn Naessens die hier toch naam en faam heeft verworven en ook al het een ander heeft verwezenlijkt.

Denis: Klopt, maar die uitdaging schrikt mij niet af en ik ben dit nieuw sportief avontuur dan ook met volle overtuiging en enthousiasme aangegaan. Ik heb met Stijn 7 seizoenen bij KVK samen gewerkt en wij weten van elkaar dat wij grosso modo op gebied van jeugdopleiding dezelfde taal spreken. Al van bij de eerste ontmoeting met de bestuursmensen van de club wist ik dat het goed zat en korte tijd daarna heb ik toegestemd.

Ga je binnen KRC als nieuwbakken TVJO een nieuwe wind laten waaien en alles over een andere boeg gooien??

Denis : Door de jaren heen heb ik geleerd dat iets wat goed is niet moet worden veranderd. Ik ben nu nog maar enkele weken in functie en het is niet aan mij om nu al drastisch in te grijpen. Er staat hier al wel een structuur waarin alle trainers hun plaats en taak vinden. Ik heb mezelf voorgenomen om de resterende maanden oren en ogen open te zetten zodanig van het sportieve een totaalbeeld te krijgen en dan waar nodig enkele accenten te verleggen of bij te sturen naar volgend seizoen toe. Ik heb, zoals Stijn, mijn eigen visie over voetbal en die zou volgend seizoen toch al een klein beetje naar boven moeten komen. Verder kan ik zeggen dat ik eveneens voorstander ben van jonge spelers op te leiden naar de fanion toe en dat ik daarvoor binnen deze club wel aan het juiste adres ben.

Het vertrek van Stijn, dat als een bom insloeg in onze club, zorgde voor heel wat nervositeit bij trainers, spelers en ouders. Is de storm nu al wat gaan liggen?

Denis : Persoonlijk voel ik wel dat de rust stilaan terug keert. Bij een bruusk vertrek van een “kopstuk” heb je altijd wel de nodige heisa maar het is nu aan ons om de “sportieve trein” terug op de sporen te plaatsen en stevig te laten bollen. Ik wil ook nog even aanhalen dat er voor de spelers eigenlijk niets verandert.

Bij een ambitieuze en goed gestructureerde club als KRC Harelbeke heb je een voorzitter, TVJO, trainers, spelers en ouders en daarnaast de VISIE van de jeugdopleiding die als een rode draad door de club loopt.

Voorzitters, TVJO, trainers en spelers zijn passanten, maar de clubvisie, de core business van onze opleiding, blijft bestaan. De TVJO is al iemand anders en volgend seizoen heb je misschien een andere trainer maar ik eindig met een boodschap aan onze spelers toe: blijf verder jullie best doen op trainingen en wedstrijden. Enkel op die manier maak je als voetballer progressie en zien we jullie misschien wel in de toekomst op zondagnamiddag bij de eerste ploeg schitteren!


 

bv6l8448.jpg

pieter merlier

Op tijd en stond nemen we iemand van de club onder de loep. Vandaag beantwoorde de sympathieke doelman Pieter Merlier al onze vragen. Het resultaat kunt u hieronder lezen!