interview met ... pieter merlier 

bv6l8448.jpg

Op tijd en stond nemen we iemand van de club onder de loep. Vandaag beantwoorde de sympathieke doelman Pieter Merlier al onze vragen. Het resultaat kunt u hieronder lezen!

Pieter Merlier in het kort:  Pieter is samen met zijn oudere zus, Nele Merlier, opgegroeid in Sint-Eloois-Vijve. Hij is een geboren en getogen Waregemnaar. Pieter liep er school in het College, en heeft tevens alle jeugdreeksen van het vroegere KSV Waregem doorlopen. Hij kent dan ook enorm veel volk in en rond het Waregemse. Ondertussen hebben Pieter en zijn verloofde Christiane Ferret een schat van een dochter: Gabriellé Ferret Merlier.

Op zijn 18e is Pieter 6 jaar handelswetenschappen in Brussel gaan studeren (en heeft hij deze studies ook met succes afgerond!). Deze studies combineerde hij met de eerste jaren van SV Zulte Waregem. Op zijn 27e is hij voor 3 jaar in het buitenland (Maccabi Herzliya, Universitatea Cluj en FC Universitatea Craiova) gaan keepen. Na 3 jaar keerde Pieter terug naar België om kort bij Olsa Brakel te spelen. Daarna volgden nog 2 jaar bij KSV Oudenaarde, en 1 jaar in Hamme... Ondertussen houdt Pieter Merlier reeds 2 seizoenen zijn netten schoon bij de ratten...

Pieter, we zijn ondertussen halverwege het seizoen… Hoe tevreden ben jij over de weg die de club en ook jezelf tot nu toe afgelegd hebben?

Merlier: Zeer tevreden eigenlijk. We hebben als team de doelstelling vooropgesteld om mee te dingen voor directe promotie. In het huidige seizoen wil dat zeggen dat we top 3 moeten halen. Op dit eigenste moment zijn we halverwege, en staan we er zeker niet slecht voor, niettegenstaande ons dipje van enkele weken terug… :-).

Wat mijn eigen eerste half seizoen betreft ben ik ook tevreden. Ik ben erin geslaagd om mijn vormpeil van eind vorig seizoen vast te houden. We zijn supersterk gestart met heel wat clean sheets, wat zorgt voor veel vertrouwen tussen de verdedigers en mezelf. Eind november hebben we dan natuurlijk de dip gehad, maar dit hebben we zaterdag laatsleden van ons afgespeeld door op karakter toch die 3 punten te pakken. Nu gaan we vol goede moed van start in de terugronde...

Wat zijn jouw persoonlijke ambities die je wil bereiken bij Harelbeke?

Merlier: Op korte termijn wil ik er alles aan doen om die promotie met Harelbeke te bewerkstelligen, want de club hunkert er reeds meerdere jaren naar hoor ik in de wandelgangen. Op lange termijn wil ik zeker nog een tijdje door keeperen. We hebben een superleuke groep met een mix van jong en iets minder jong, waar ik me perfect thuis in voel. Zolang ik mijn niveau kan aanhouden en de club wat kan bijbrengen wil ik dus verder doen.

Enkele jaren geleden haalde je met Zulte-Waregem prachtige europese resultaten. Je keepte onder andere tegen Espanyol Barcelona, Newcastle, Lokomotiv Moskou, Ajax, etc … Hoe kijk je daar op terug, en vooral … Wat trok jou uiteindelijk over de streep om enkele reeksen lager te tekenen bij Harelbeke? 

Merlier: Ik kijk daar wel met enige fierheid op terug. Die Europese matchen en verplaatsingen waren wel iets zeer speciaals. Je moet weten dat we toen met een ploeg speelden met 80% Vlamingen in de basis, waarvan de meeste zelfs meer dan collega’s waren… Ik denk dat zoiets nooit meer zal voorvallen in België.

Wat ik hierover nog wil zeggen is dat ik op mijn 20e in eerste provenciale bij Wielsbeke keepte (op uitleenbasis van het toenmalige KSV Waregem), en 6 jaar later overwinterden we met Zulte-Waregem in de UEFA-cup… Hiermee wil ik aangeven dat het rap kan gaan in het voetbal! Vooral de vele jonge gasten in de groep kunnen hier misschien iets uit meenemen. Blijf hard werken, ook al speel je niet alle wedstrijden, en geloof in je eigen kunnen!! Het feit dat ik dicht bij huis op mijn leeftijd nog bij een ambitieuze, leuke, correcte(!) club terecht kon heeft me 1,5 jaar geleden over de streep getrokken om naar hier te komen.

Zoals je daarnet aangaf: je bent nu bezig aan jouw 2e seizoen bij Harelbeke. Wat is  tot nu toe het mooiste moment die jij bij ons mocht beleven? En waarom?

Merlier: 1 moment eruit kiezen is onmogelijk. We hebben al veel mooie resultaten behaald en legendarische feestjes gehad in de kantine na thuisoverwinningen. Wat ik vooral ook de max vind zijn de donderdagavonden. Na de training worden we altijd culinair verwend door “Gizze”, onze huiskok. Deze momenten brengen de groep dichter bij mekaar, en zijn voor mij minstens even belangrijk als een doorgedreven training!

Buiten het voetbal ben je ongetwijfeld nog bezig met andere zaken... Kan je ons daar iets meer over vertellen? 

Merlier: Naast het voetbal ben ik bezig met de verbouwingen van mijn huis te Desselgem. Verder ben ik ook samen met 7 vrienden organisator van het dancefestival Hype-O-Dream te Waregem. Vanaf eind oktober beginnen de voorbereidingen naar de volgende editie toe. We zijn na 3 uitverkochte edities in 2016 aan onze 4e editie toe, en we mikken op meer dan 14000 bezoekers. Zaterdag 16 juli 2016 is onze dag van het jaar... Op dit moment zijn we achter de schermen druk bezig om ervoor te zorgen dat het op 16 juli alweer een knaleditie wordt!! Iedereen welkom :-)!

Om af te sluiten krijg jij het laatste woord…

Merlier: Via deze weg wil ik alle supporters, alle vrijwilligers, alle bestuursleden, alle jeugdspelertjes… Kortom, alle SWH-ers bedanken om te geloven in onze club. We beseffen als speler dat we al deze mensen nodig hebben om de club draaiende te houden. Blijf positief achter de club staan, ook al wordt er eens een mindere match gespeeld. We hebben een doel, en daar werken we naartoe. Verder wens ik ieder van jullie een goed eindejaar toe, en hopelijk een promotie in mei...