Nieuws

Afscheidsbrief Didier Degomme

2019-05-09

img9720-2.jpg

KRC Harelbeke, je was fantastisch …

Na een korte bezinning wil ik graag nog eens terugblikken op een heuvelachtige maar ronduit fantastische periode in mijn voetballeven, genaamd SW/KRC Harelbeke.

Wat ruim 6 jaar geleden (februari 2013) begon met een moeilijke opdracht (behoud realiseren in toenmalige 4e klasse) is dit seizoen geëindigd met eenzelfde scenario maar een niveau hoger (behoud realiseren in D2). Net als toen was dit voor aanvang van het seizoen niet direct de doelstelling, niettemin kunnen we dus gerust stellen dat de cirkel rond is.

Ik wil hierbij alle spelers waarmee ik gewerkt heb de voorbije jaren bedanken voor hun inzet en gedrevenheid. Zonder hen waren er geen resultaten. Alsook mijn voorzitter(S), het voltallige bestuur, het jeugdbestuur, mijn scout Patrick Depraetere, mijn trouwe keepertrainer en boegbeeld Patrick Himpe, mijn hulptrainers, met ‘last man standing’ Frederic Deplancke en de heel trouwe medewerkers Marnix (Marre), Ghislain (Ghizze), Michaël (Micha) en Team Delie verdienen alle lof. Het vergt heel veel overgave, moed en opofferingen om te bereiken wat men vooropstelt.

Ook de vele supporters, zowel thuis als uit betekenen een grote meerwaarde voor KRCH. Zij zijn de ziel van de club en blijven constant geloven in zichzelf, de spelers en de staf. Het ga jullie goed. ‘KRCH needs you’

De periode tussen februari 2013 en mei 2019 is voor mij onvergetelijk geworden als trainer en mens. Als trainer was de start moeilijk en op de laatste speeldag van het seizoen 2012-2013 konden we ons handhaven met 40 punten ten koste van Petegem. Daarna kon het grote werk beginnen. De spelersgroep werd grondig gewijzigd en de ambities verlegd. Het was bouwen aan iets nieuws. Ik kreeg als opdracht van het toenmalig bestuur om deze nostalgische club terug hogerop te brengen met instroom van eigen jeugd. Na een 7e en een 3e plaats konden we ons plaatsen voor de eindronde in 4e nationale die helaas in de halve finale verloren ging op veld van Hamoir na penalty’s. De toon was gezet. Ondertussen maakten vele jeugdspelers hun opwachting en sommigen werden zelfs titularis. Het volgende jaar, seizoen 2015-2016 promoveerden we naar de vernieuwde Amateur D2. Een nieuwe uitdaging wachtte. Het eerste jaar werd opnieuw moeilijk maar vorig seizoen haalden we een zeer puik resultaat met ondertussen nieuwe ‘oude’ naam KRC Harelbeke. We stonden zelfs een ganse tijd in de top 3. Daarnaast behaalden we ook 2x knap de 16e finales van de beker van België met 2 wedstrijden die in mijn geheugen blijven, thuis tegen het St Truiden van Ivan Leko en de bijna legendarische match dit seizoen thuis tegen Kortrijk van Glenn De Boeck die ons slechts op het nippertje kon verslaan. In competitie verliep het dit seizoen niet van een leien dakje maar we kunnen wel stellen: eind goed al goed. De cirkel is rond. Ik ben fier op het gereden parcours.

Als mens daarentegen kan ik KRC Harelbeke moeilijker loslaten. Er waren legendarische feestjes in de Vip en ik maakte er vele vrienden zowel binnen als buiten de club. Harelbeke, de ratten, ja zelfs paars/wit, zal altijd een speciaal plaatsje hebben in mijn hart waar ik nog vaak zal aan terug denken. Ik sluit een zeer mooie periode af met een goed gevoel en massa’s leuke herinneringen.

KRC Harelbeke, vrienden, het ga jullie goed!

Wie komt, wie blijft, wie gaat?

2019-01-30

transferoverzicht.jpg

De voorbereidingen voor volgend seizoen zijn volop bezig. Zo werd er eerder al gecommuniceerd dat de wegen van trainer Didier Degomme en KRC na dit seizoen scheiden. Vanaf volgend seizoen neemt Bruno Derveaux de fakkel van Didier over.

Overzicht van wie komt, wie blijft en wie gaat (*):

  • Nieuw bij KRC: Bruno Derveaux (T1, KFC Meulebeke), Jens Noppe (T2), Gino Deblock (KT), Axel Harinck (KSCT Menen), Tim Van Den Bogaerde (KM Torhout), Gianni Derieuw (KSCT Menen), Tijl Vandenabeele (KV Kortrijk), Gregory Mahau (KSCT Menen), Mattias Roose (Belfoften KRC), Kenny Van Damme (Wervik)
  • Blijven bij KRC: Niels Vandenbroucke, Jeremie Cremers, Ferenc Soenens, Charles Noppe, Tom Thieren, Jari Braeckeveld, Anthony Degrendel, Victor Notebaert, Pieter Desmet, Arne Vanneste, Laurens Vandenheede
  • Verlaten KRC: Jeroen Doornaert (Gullegem), Jeroen Vlieghe (Wervik), Ian De Weirdt (Dadizele), Jonathan Meershman (Rac. Lauwe), Jency Dejonghe (Dadizele), Matt Demets (KVK Westhoek), Dylan Descheemaecker, Besart Selmani

* Daar de onderhandelingen nog volop lopen, zal deze lijst regelmatig aangevuld worden!

Aprilse Grillen (13 en 14/04)

2019-03-07

gril.png

Wie heeft eens geen zin in een lekker steakske met een goeie saus en frietjes ? Onze beloften en U19 steken in het weekend van 13 en 14 april de handen uit de mouwen en openen de deuren van het VIP-restaurant voor Aprilse Grillen.

Goedkoop, en Parijs-Roubaix

Ze serveren er, onder begeleiding van trainer en chef-kok Nick, steak met aangepaste sauzen, frietjes en groentjes aan de democratische prijs van 20 euro (zatermiddag en zaterdagavond).

Op zondag kan je er de finale van Parijs-Roubaix volgen. Aanschuiven op zondagmiddag en het taartje nadien kosten nog altijd maar 25 euro. Met de opbrengst gaan onze oudste leden van de jeugdopleiding een leuke eindeseizoensactiviteit bekostigen.

Meer info vind je op de flyer. Kaarten kan je kopen bij de leden van beide teams, of via mail naar jeugdsecretariaat@krc-harelbeke.be. Tot dan!

PAASSTAGE U6-U13

2019-02-01

stage2019.png

Van 8 tot 12 april : Paasstage op KRC Harelbeke. De stage is intussen een traditie en kon steeds op een mooie groep enthousiaste jonge voetballertjes rekenen. Dribbelen, pasvormen, wedstrijdaanpak, tornooitjes ("wulder zin Barselona! En wulder Tsjelsee!") en natuurlijk, de klassieker der klassieker : De Penaltiecup.

Schrijf tijdig in, en laat uw voetballertje van de eerste lentenzon genieten en vooral van het plezier van het voetbal en zijn maatjes! De stage staat open voor elke voetballer, ook voor jongens en meisjes die niet bij KRC aangesloten zijn.

Overtuigd? Schrijf dan snel in! Alle info op de flyer. 

Heerlijk dineren voor de derby tegen FC Gullegem

2019-01-30

gc-gullegem.jpg

Zondag 10/02/2019 spelen onze ratten de levensbelangrijke wedstrijd tegen de buren van FC Gullegem. 

Om de innerlijke mens wat te versterkten (lees: 200% te supporteren voor onze ratten!) bieden we voor de wedstrijd een Foot+Food formule aan. Inschrijven via de gekende kanalen. 

Samenwerking met VK Dadizele

2019-01-17

 

RC Harelbeke en VK Dadizele hebben deze week een  engagementsverklaring ondertekend om samen te werken. De eerste gesprekken voor deze samenwerking zijn al meer dan maand geleden gevoerd en mondden nu uit in een samenwerking tussen beide clubs.

Bedoeling is om samen te werken op verschillende niveau’s. RC Harelbeke heeft een stevige jeugdwerking en een uitgebreide A-kern die uitkomt in de tweede amateurdivisie. VK Dadizele heeft een A-ploeg in eerste provinciale en de beschikking over een kunstgrasveld.

Beide clubs zijn actief op verschillende niveaus en in aparte regio’s, waardoor er geen sprake is van concurrentie en er door samenwerking een mooie synergie kan ontstaan.

Concreet gaan beide clubs bekijken hoe jonge spelers die bij KRC niet meteen de stap kunnen zetten naar het eerste elftal, ervaring kunnen opdoen bij Dadizele. Ze kunnen er deel uitmaken van een kern in de sterk bezette eerste provinciale en bij goeie prestaties misschien een selectie verwerven. Tegelijk houden ze de band met KRC door één training per week op het Forestierstadion. Bij goeie prestaties kunnen ze later alsnog de stap maken naar het eerste elftal van KRC. Voor Dadizele is het een mogelijkheid om goed opgeleide jongeren in de kern te krijgen die kunnen zorgen voor meer concurrentie. We hopen dat we jonge spelers in dit project kunnen brengen.

Jaarlijks zal er ook een oefenwedstrijd zijn tussen beide A-teams.

Dadizele van zijn kant is bereid om op de opleiding postformatie van KRC op bepaalde momenten, en als het niet strijdig is met de werking van de eigen jeugd, kans te geven om te trainen op het kunstgrasveld. Beide clubs willen ook nauwer samenwerken op vlak van jeugdwerking, door o.m. wederzijdse deelname aan tornooien.

 

Met vriendelijke groeten,

Bart Allossery (voorzitter VK Dadizele)

Christian Pattyn (voorzitter KRC Harelbeke)    

Foot+Food: KRC Harelbeke vs Olympia Wijgmaal

2019-01-12

olympia-wijgmaal.jpg

20/01/2019: eerste thuisdwedstrijd van het nieuwe jaar! KRC ontvangt Olympia Wijgmaal.

Voor de wedstrijd verwennen we jullie traditiegetrouw met een heerlijke Foot+Food formule. 

Snel inschrijven is de boodschap. 

Nieuwe hoofdtrainer voor KRC

2019-01-10

bruno.png

Bruno Derveaux (45) is de nieuwe hoofdtrainer van KRC Harelbeke. Bestuur en trainer hebben vandaag een overeenkomst getekend voor het seizoen 2019-2020. Harelbeke kiest bewust voor een jonge trainer uit de regio die met volle overgave wil werken en een symbiose wil smeden tussen jonge talenten en ervaren spelers.

Bruno Derveaux werd coach op zijn 23ste. In die 22 jaar haalde hij 16 mooie resultaten (eindronde/promotie/titels) bij de clubs waar hij trainer was. Bij KFC Meulebeke is hij voor het 9de jaar aan de slag. Hij bracht vorig jaar de jonge ploeg met een kampioenstitel naar eerste provinciale, maar moet er dit jaar -door het succes van voordien- afrekenen met het vertrek van verschillende steunpilaren.

De sportieve cel van KRC voerde gesprekken met diverse kandidaat-trainers om Didier Degomme na het seizoen op te volgen. Bruno was door zijn profiel op de shortlist met kandidaten gekomen, en overtuigde meteen met zijn visie en voorstel van aanpak. Vandaag werd de overeenkomst gefinaliseerd.

“Ik ben enorm blij”, reageert Bruno. “Dit is de kans waar ik op zat te hopen. Ik heb als trainer al 22 jaar ervaring, maar soms is dat tikkeltje geluk en toeval nodig om de stap hogerop te zetten. Ik krijg nu de kans van Harelbeke, en ik zal alles in het werk stellen om de club, zijn supporters en zijn sponsors niet teleur te stellen. Harelbeke heeft alles waar ik van droom : een sterk team, een mooie schare supporters, een sterke jeugdopleiding en prima accommodatie. Mijn aanpak ? Vooral werken met voetballers die zich voor het volle pond willen geven. Klasse is één ding, maar zonder hard werk geraak je er niet.”

Bruno, woonachtig in Kortrijk, zal in de komende weken en maanden de ploeg volgen, maar is duidelijk over één ding. “Ik wil en zal absoluut niet in de weg van Didier lopen, de man die een bijzonder mooi parcours heeft afgelegd bij KRC. Ik heb bijzonder veel respect voor zijn werk en ben ervan overtuigd dat hij samen met dit team zijn ploeg in tweede amateurklasse zal houden. Ik zal in de komende maanden alvast de vurigste supporter zijn ”

Voorbereiding seizoen 2019-2020

2019-01-04

KRC Harelbeke en trainer Didier Degomme hebben in onderling overleg beslist om aan het einde van dit seizoen de samenwerking stop te zetten.

Didier heeft zich duidelijk geëngageerd om op een mooie en passende wijze afscheid te nemen van Harelbeke, de club waar hij de voorbije 6 seizoenen het eerste elftal leidde. Door blessures en tegenslag staat ons team in de tweede helft van de klassering, maar na nieuwjaar gaan we er in slagen om zeker onze plaats in de tweede amateurklasse te behouden.

KRC Harelbeke is intussen de gesprekken voor volgend seizoen gestart. Contacten met kandidaat-opvolgers voor Didier zijn intussen gelegd. Van zodra een overeenkomst bereikt is, communiceren we dit.

Net zoals veel andere clubs in de regio, heeft KRC een gezond realistische ambitie. Het budget onder controle houden en geen buitensporige uitgaven doen op dit niveau, is een opdracht die de raad van beheer gegeven heeft aan de dagelijkse leiding.

Veel clubs moeten afrekenen met de hoge lonen en werkingskosten. Deze uitgaven staan staan niet in verhouding tot het aantal toeschouwers dat naar de wedstrijden van die eerste ploegen komt kijken. Andere clubs in onze regio hebben hier ook al op gewezen.

Het betekent niet dat KRC aan afbouwen denkt. Integendeel, deze club wil absoluut zijn plaats behouden in de tweede amateurklasse. Het rekent daarvoor in de toekomst ook op de inbreng van eigen opgeleide jongeren. KRC telt nu al een groot aantal jeugdspelers in de A-kern en wil dat in de toekomst behouden of nog versterken.

De kern van de ploeg zal echter altijd bestaan uit ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen en die de jongeren goed kunnen omringen. In die optiek wordt de kern voor volgend seizoen ook uitgebouwd.

Een nieuwe telg bij KRC : Wandelvoetbal

2018-12-21

wandel.jpg

De paarswitte familie breidt verder uit. Een sportclub waar iedereen aan zijn trekken komt, dat is de betrachting. Terwijl onze jongste speler nauwelijks 5 jaar is, en we dit jaar met de G-Ratjes een fantastische groep van nieuwe leden mochten verwelkomen, is sinds kort nu ook een team van wandelvoetballers erbij gekomen. Een groep van sportieve jonge ouderen vroeg of KRC hen niet wilde steunen. Al enige tijd waren ze actief onder de vleugels van het dienstcentrum De Rijstpekker. Ze treden aan in vriendschappelijke wedstrijden tegen de wandelvoetballers van AA Gent, Club Brugge, KV Kortrijk of Zulte Waregem. En als Harelbekenaren wilden ze niet leiver onder de vleugels van de Ratten spelen! Vandaar : welkom, heren ! In een nieuw tenue gaven ze al partij tegen de Oldies van Zulte Waregem. Het werd een nipt verlies, maar dat was bijkomstig.

Reeksvoorstel seizoen 2018-2019

2018-06-13

bal.jpg

Naast promovendus SCT Menen verwelkomen we nog vijf teams die nieuw zijn: SC Dikkelvenne en KFC Eppegem stegen samen met Menen uit derde amateur A. Diegem Sport promoveerde via de eindronde uit derde amateur B. Olympia Wijgmaal en en Tempo Overijse komen over van de B-reeks in tweede amateurklasse.

Naast SCT Menen wordt West-Vlaanderen ook vertegenwoordigd door Mandel United, Winkel Sport, KVK Westhoek, KRC Harelbeke en FC Gullegem. Ook volgende niet-West-Vlaamse teams blijven net als afgelopen seizoen in onze reeks: RC Gent, SK Ronse, SK Londerzeel, Sparta Petegem en Olsa Brakel.

KRC Harelbeke JEUGD dendert nog altijd verder!

2018-05-14

dsc5531.JPG

Onze U9A wonnen op Hemelvaart het tornooi in Nederland!

Op zaterdag konden onze U8A & U9A zich kwalificeren voor de hoofdtabel in het elitetornooi te Denderleeuw op 26/5.

Op zondagvoormiddag plaatsten de U8A & U10A zich voor de superfinale Jeugdcup Het Nieuwsblad op pinkstermaandag 21/5 om 9u & 10u in Waasland-Beveren.

De ratten U10A gingen in de namiddag ook nog het kwalificatietornooi in Denderleeuw winnen & zijn ook geplaatst voor het elitetornooi in Denderleeuw op 27/5.

Wat een weekend voor de KRC- jeugd !

2018-05-09

319569966166337020376314229043001160105984n.jpg

Winnaar Beker van Belgïe met de U10 na 4-3 winst in de finale tegen Sprimont

Provinciale winnaars van de Beker van Het Nieuwsblad met U8 tegen Gullegem 6-2, U10 tegen Blankenberge 2-1 en U12 tegen Blankenberge 3-2. Deze teams strijden zondag 13/5 verder voor de Interprovinciale winst in Sint-Niklaas.

Daarnaast ook knappe resultaten op de tornooien nl: tornooiwinst U13S in Deerlijk, tornooiwinst U8C in Bissegem, tornooiwinst U9A in Wevelgem & mooie 2e plaats voor onze U8D in Hulste & U12A2 in Zwevegem.

Tot slot tornooiwinst + terugbrengen van de wisselbeker na 3 opeenvolgende tornooizeges in het Franse Coudekercque.

Dikke proficiat aan alle spelers, trainers en de vele supporters!

Ol tegoare tegen Kanker !

2018-05-03

1000km.jpg

Op zondag 13 mei 2018, tijdens het hemelvaartweekend, strijken enkele duizenden fietsers en supporters neer aan het Forestierstadion. Ons stadion is uitgekozen als een van de middagstops voor de negende editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Een hele eer voor Harelbeke, dat trots is om op deze manier mee te helpen in de strijd tegen kanker. Een warme oproep aan alle spelers, ouders en supporters : kom die dag af, in de kleuren of de tenue van KRC, en toon jullie warme hart.

Je kan de fietsers - die in Harelbeke van een welverdiende middagstop genieten - een hart onder de riem steken door ze te verwelkomen in de luidste, kleurrijkste en vooral langste erehaag langs de Stasegemsesteenweg.

Terwijl je op de fietsers wacht, zorgen de drumband van Bavikhove, goochelaars, ballonplooiers en steltenlopers voor animatie. Verbreken we met z’n allen het record van Torhout, dat in 2016 een erehaag vormde met 3.465 mensen?

Kom langs, vier moederdag, steek de renners een hart onder de riem.  Meer info op: https://www.harelbeke.be/1000km

U10 spelen bekerfinale

2018-05-02

dsc5531-1.JPG

Zaterdag 05/05 spelen onze U10 de finale van de Beker van België tegen Sprimont. De wedstrijd wordt afgetrapt om 11u30 op het hoofdterrein van Gullegem. Go SoccerRatjes! 

E3 meets KRC

2018-03-22

recordbank-e3hcmyk.png

De hoogmis der koersen: Record Bank E3 Harelbeke. Ook wij zijn aanwezig met een drankstand in de E3-arena aan het stadion. Een team van jeugdtrainers zal er voor zorgen dat niemand dorst of honger (braadworsten) hoeft te lijden. 
De volledige opbrengst gaat naar de clubwerking. Dus, steun jouw team of het team van jouw kids, en kom zeker eens langs.

NIEUW: G-ratjes bij KRC Harelbeke

2018-03-12

1707147.jpg

Met de ondersteuning van bevoegde instanties zal vanaf het seizoen 2018/2019 een volwaardige G-voetbalwerking opgestart worden onder de vleugels van KRC Harelbeke. Het groeiend aanbod voor G-sporters toont nog steeds een manco aan begeleiding bij de oudere leeftijden. Daarin willen de G-ratjes van KRC Harelbeke een opvullende factor zijn.

Sporters met een mentale beperking (gericht op het secundair onderwijs en ouder), inclusief sporters met ADHD, ADD, ASS, DCD kunnen terecht bij de G-ratjes van KRC Harelbeke. 

Er wordt een open training voorzien op 09, 16 en 23 april 2018 om 18u. Vanaf de zomervakantie starten we het volledige project op. Daarna mikken we op trainingen in combinatie met oefenwedstrijden en/of tornooien. Indien mogelijk competitie onder toezicht en organisatie van de KBVB. 

Meer info:
TVJO KRC Harelbeke : Denis De Tand
Coördinator G-Ratjes : Tom Windels (0493/196874 – tom.windels@telenet.be)

Bestuur maakt werk van volgend seizoen

2018-02-06

freddy-voetbal-01.jpg

Matt Demets (topschutter, SCT Menen) en Ferenc Soenens (verdedigende middenvelder, FC Gullegem) versterken vanaf volgend seizoen de Ratten. Dylan Descheemaecker, Laurens Vandenheede, Jérémie Cremers, Arne Vanneste, Jeroen Vlieghe, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Niels Vandenbroucke, Anthony Degrendel, Ruben Ketels en Besart Selmani tekenden bij, en spelen dus ook volgend seizoen in het Forestiersstadion. Ook youngsters Tom Thieren, Charles Noppe, Flo Decostere, en Xander Vanroosbeke krijgen volgend seizoen volop hun kans.

Didier Degomme ook volgend seizoen T1 bij de ratten

2018-01-28

krc-83.jpg

Wij zijn bijzonder blij jullie te melden dat coach Didier Degomme, ondanks eerder verschenen berichten, ook volgend seizoen aan de slag zal zijn bij onze club. Meteen het 6e seizoen dat club & coach elkaar vinden. 

"Ik ben enorm ambitieus en steeds op zoek naar sportieve uitdagingen. Wanneer ik die niet meer zie bij een club, dan vertrek ik... Dit is zeker niet het geval bij KRC Harelbeke, dus kijk ik er enorm naar uit om volgend seizoen opnieuw de lat wat hoger te leggen bij deze fantastische club!" aldus Didier. 

Welkom Christian Pattyn

2018-01-24

voorzitter-1.jpg

De Raad van Bestuur van de vzw Racing Harelbeke is bijzonder blij om jullie te melden dat Christian Pattyn het aanbod heeft aanvaard om voorzitter te worden van onze club.

De 64-jarige Kortrijkzaan heeft zich 11 jaar lang geëngageerd bij Eendracht Wervik en bracht deze club van 3de provinciale naar de 3de amateurklasse.

“Ik heb een bijzonder boeiende periode beleefd bij Wervik”, zegt de nieuwe voorzitter van de Ratten. “Ik wil iedereen bedanken die samen met mij de club heeft gebracht tot wat het nu is. Voor mij is het echter tijd voor een nieuwe stap. Ik vind in Harelbeke een club met een rijk verleden en een mooie achterban. De infrastructuur is top en de jeugdopleiding heeft een mooie weerklank in de regio. Ik heb het nooit onder banken of stoelen gestoken dat ik ambitie heb. En samen met Harelbeke, de leden van de raad van bestuur en de vele vrijwilligers wil ik een nieuwe episode schrijven bij paarswit.”

Vandaag leidde de nieuwe voorzitter al een eerste werkvergadering op de club. 

4 sterren voor KRC jeugdwerking!

2016-12-23

footpasstransp.png

De jeugdopleiding van de Ratten speelt ook de komende jaren interprovinciaal voetbal. De KBVB deed einde augustus een audit van het werk dat er dagelijks geleverd wordt door bestuur en trainers, en stelde vast dat de opleiding van erg hoge kwaliteit is. De erkenning geldt tot het seizoen 2019-2020. De voorbereiding van de audit werd fantastisch gedaan door onze TVJO Denis De Tand, die in een jaar tijd de jeugdopleiding verder uitbouwde, met de onmisbare steun van kind aan huis Frederique Mahieu.Proficiat aan beiden ! Dikke merci ook voor de vele trainers, vrijwilligers, geëngageerde ouders en niet in het minst de bestuurslui die het belang van de jeugdacademie dik onderstrepen. One team !