Nieuws

Reeksindeling 2e Amateur A

2017-06-22

gras.jpg

De nieuwe reeks 2e Amateur A seizoen '17-'18 ziet er als volgt uit:

Rupel Boom (Antw.), KSV Bornem (Antw.), FC Pepingen-Halle (Brab.), SK Londerzeel (Brab.), Olsa Brakel (O-vl), KRC Gent (O-vl), SK Ronse (O-vl), SK Sint-Niklaas (O-vl), Sparta Petegem (O-vl), SV Temse (O-vl), FC Gullegem (W-vl), KFC Mandel United (W-vl), Sint-Eloois-Winkel (W-vl),  KRCHarelbeke (W-vl), Torhout KM (W-vl), KVK Westhoek (W-vl).

Opnieuw enkele leuke verplaatsingen, en vooral veel West-Vlaamse derby's! 

Start voorbereiding tegen Essevee

2017-06-08

krcharelbekeflyervriendschappelijkewedstrijdzulte-waregemweb.jpg

De Ratjes starten hun voorbereiding op het nieuwe seizoen met een wedstrijd op dinsdag 27 juni tegen Zulte Waregem. We zijn erg verheugd dat PO I-ploeg en bekerwinnaar Essevee het Forestierstadion uitkiest om eveneens hun eerste oefenwedstrijd te spelen. Voor de fans van beide teams een uitgelezen kans om meteen kennis te maken met de nieuwe aanwinsten van hun ploegen. De aftrap wordt gegeven om 19 uur.

Maak kennis met jong KRC

2017-06-13

k.jpg

Jongens of meisjes die interesse hebben in voetbal, zijn op woensdag 21 juni van harte welkom op de kennismakingsdag van KRC Harelbeke. Elk kind uit het geboortejaar 2012, 2011 of 2010 ontvangen we vanaf 14.30 voor een leuke gratis namiddag op het Forestierstadion. In een ongedwongen sfeer kan je kennis maken met alle leuke dingen die voetbal te bieden heeft. Daarom : aarzel niet, en schrijf in bij TVJO Denis via denis.detand@telenet.be of 0498- 86 05 68

Transferoverzicht 2017-2018

2017-06-09

transferoverzicht.jpg

Blijvers: Jens Noppe, Jeroen Vlieghe, Joachim Vercouter, Dylan Descheemaecker, Selmani Besart, Bram Lemey, Charles Noppe, Jonathan Meerschman, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Seppe Lecour, Arne Vanneste, Pieter Merlier

Inkomende transfers: Tom Thieren (keeper, KMSK Deinze), Flo Decostere (verdediger, SV Zulte-Waregem), Thijs Couckuyt (verdediger, KV Kortrijk), Wout Van Poucke (verdediger, KSV Roeselare), Ruben Pyck (aanvaller, Izegem), Laurens Vandenheede (middenvelder, VC Wingene), Ruben Ketels (verdediger, KSV Temse), Anthony Degrendel (keeper, FC Gullegem), Niels Vandenbroucke (verdediger, Sparta Petegem), Jeremie Cremers (aanvaller, Olsa Brakel), Brent Scherpereel (aanvaller, eigen jeugd), Xander Vanroosbeke (middenvelder, eigen jeugd), Andreas Toye (verdediger, eigen jeugd)

Geen woorden maar daden

2017-05-09

l.jpg

Eigen opgeleide jongeren een kans geven in het eerste elftal, dat is één van doelstellingen die KRC Harelbeke heeft voor zijn eerste elftal. Uit cijfers, bijgehouden door wedstrijdscout Patrick Depraetere, blijkt dat de Ratjes het op dat vlak ook dit jaar erg goed gedaan hebben. Als het om speelminuten gaat van U21-spelers,staat KRC op de vierde plek. Niet minder dan 12 voetballers uit die categorie hebben het voorbije seizoen speelgelegenheid gekregen. Jeroen Vlieghe haalde meer dan 2.000 speelminuten, gevolgd door Dylan Descheemaeker en Viktor Notebaert. Het goeie werk in de jeugdacademie heeft dus een verlengstuk in het A-elftal. 

Toptoernooi op KRC

2017-04-27

j.jpg

Komend weekend (zondag april-maandag 1 mei)volgt de apotheose van het seizoen voor de jeugd van KRC Harelbeke. Op zondag en maandag verwelkomen we niet minder dan 200 teams op het grote voetbaltornooi. Op maandag spelen de teams uit de categorieën U11-U15, op zondag komen de andere teams aan bod. Kom vrijblijvend eens langs om kennis te maken met het aankomende talent van paars-wit. Tegenstanders zijn niet enkel de teams uit de regio, maar ook kleppers als Club Brugge, SV Zulte-Waregem, AA Gent, Mouscron en Sporting Lokeren.

Tegelijk duimen we voor onze U 13, die op maandag 1 mei uitkomen in de halve finale van de Beker van België. Misschien kunnen zij na hu wedstrijd in Gullegem, met de scalp van tegenstander Seraing terug naar de tornooitent komen. En bijkomend : woensdag jongstleden hebben de U8 en de U9 zich geplaatst voor de provinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Forza KRC !

Jeugdwerking KRC genomineerd

2017-04-25

footpasstransp.png

Zopas bericht gekregen van Double Pass, het consultancy bureau dat in opdracht van de voetbalbond de clubs en hun jeugdwerking doorlicht. Nadat we eerder al te horen kregen dat we de komende 3 seizoenen het interprovinciaal label en onze 4 sterren behouden (het hoogst haalbare), kreeg jeugdcoördinator Denis De Tand deze week het bericht dat KRC Harelbeke één van de 3 genomineerde clubs in Vlaanderen is om aanspraak te maken op de prijs van beste jeugdwerking ! Alleen al de nominatie en erkenning dat we top in Vlaanderen zijn, is een mooie bekroning voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ! De uiteindelijke verkiezing en uitslag wordt bekendgemaakt op een congres van Double Pass op 10 juni in Gent.

4 sterren voor KRC jeugdwerking!

2016-12-23

footpasstransp.png

De jeugdopleiding van de Ratten speelt ook de komende jaren interprovinciaal voetbal. De KBVB deed einde augustus een audit van het werk dat er dagelijks geleverd wordt door bestuur en trainers, en stelde vast dat de opleiding van erg hoge kwaliteit is. De erkenning geldt tot het seizoen 2019-2020. De voorbereiding van de audit werd fantastisch gedaan door onze TVJO Denis De Tand, die in een jaar tijd de jeugdopleiding verder uitbouwde, met de onmisbare steun van kind aan huis Frederique Mahieu.Proficiat aan beiden ! Dikke merci ook voor de vele trainers, vrijwilligers, geëngageerde ouders en niet in het minst de bestuurslui die het belang van de jeugdacademie dik onderstrepen. One team !

KRC wint blue army cup

2016-12-23

xander.jpg

Jong Harelbeke, samengesteld uit U15-U16-U17, won woensdag de sterk bezette Blue Army Cup op de terreinen rond het Jan Breydelstadion in Brugge. In een kletsnatte finale hield het team , gecoacht door Kevin Vandecasteele en Denis De Tand, FC Knokke achter zich. Op de prijsuitreiking greep Xander Vanroosbeke (U17) nog eens de beker van beste speler mee. Een mooie bekroning voor de jeugdacademie ! 

EERSTE CLUB BBQ WAS EEN SUCCES - BEDANK!

2016-09-05

Zaterdag vond in jeugdcentrum TSAS de eerste editie plaats van de KRC-clubbarbecue. Meer dan 300 spelers, ouders en supporters daagden op en spekten op die manier de clubkas voor de jeugdopleiding. Voor de spelertjes van de onderbouw was het dan nog eens de apotheose op een meer dan geslaagde teambuildingsdag. Dikke merci aan alle aanwezigen, en vooral ook aan de ouders die de handen uit de mouwen hebben gestoken !