Nieuws

Frederik Declercq versterkt volgend seizoen de Ratten

2018-02-15

fred-declercq-2.JPG

Frederik Declercq (16-05-1983) ruilt KFC Mandel United voor KRC Harelbeke.
Frederik speelde eerder al voor KSV Ingelmunster, maakte de fusie van KRC Harelbeke tot SW Harelbeke mee en ging vervolgens bij WS Lauwe, KV Kortrijk, KSV Roeselare, KSV Oudenaarde, SK Deinze en OMS Ingelmunster aan de slag.

Welkom Federik Declercq!

Bestuur maakt werk van volgend seizoen

2018-02-06

freddy-voetbal-01.jpg

Matt Demets (topschutter, SCT Menen) en Ferenc Soenens (verdedigende middenvelder, FC Gullegem) versterken vanaf volgend seizoen de Ratten. Dylan Descheemaecker, Laurens Vandenheede, Jérémie Cremers, Arne Vanneste, Jeroen Vlieghe, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Niels Vandenbroucke, Anthony Degrendel, Ruben Ketels en Besart Selmani tekenden bij, en spelen dus ook volgend seizoen in het Forestiersstadion. Ook youngsters Tom Thieren, Charles Noppe, Flo Decostere, en Xander Vanroosbeke krijgen volgend seizoen volop hun kans.

Laat ons met zijn allen tonen dat we als één blok achter KRC staan !

2018-02-04

clubdag-affiche-18.jpg

Op zondag 4 maart is er de jaarlijkse clubdag in het Forestierstadion. Vanaf de middag zijn er wedstrijden van onze jongste Ratjes, en dat doorlopend tot net voor de match van het eerste elftal tegen Londerzeel. In de jeugdkantine en in de VIP wordt intussen vol-au-vent met frietjes en groentenkrans geserveerd, klaargemaakt door jeugdtrainer/chef-kok Nick, en dat voor de bescheiden prijs van 15 euro. De opbrengst gaat naar de jeugdwerking van KRC. Ouders, spelers, supporters : na de moeilijke jaarwisseling is dit hét moment om te tonen dat we ook iets willen doen voor onze club. Kom af naar de clubdag ! Meer info via de flyer. Het filmpje toont alvast de grote opkomst op de clubdag van vorig jaar. Tijdens de rust is er de traditionele foto van alle jeugdspelers.

Laat ons met zijn allen tonen dat we als één blok achter KRC staan !

Didier Degomme ook volgend seizoen T1 bij de ratten

2018-01-28

krc-83.jpg

Wij zijn bijzonder blij jullie te melden dat coach Didier Degomme, ondanks eerder verschenen berichten, ook volgend seizoen aan de slag zal zijn bij onze club. Meteen het 6e seizoen dat club & coach elkaar vinden. 

"Ik ben enorm ambitieus en steeds op zoek naar sportieve uitdagingen. Wanneer ik die niet meer zie bij een club, dan vertrek ik... Dit is zeker niet het geval bij KRC Harelbeke, dus kijk ik er enorm naar uit om volgend seizoen opnieuw de lat wat hoger te leggen bij deze fantastische club!" aldus Didier. 

Welkom Christian Pattyn

2018-01-24

voorzitter-1.jpg

De Raad van Bestuur van de vzw Racing Harelbeke is bijzonder blij om jullie te melden dat Christian Pattyn het aanbod heeft aanvaard om voorzitter te worden van onze club.

De 64-jarige Kortrijkzaan heeft zich 11 jaar lang geëngageerd bij Eendracht Wervik en bracht deze club van 3de provinciale naar de 3de amateurklasse.

“Ik heb een bijzonder boeiende periode beleefd bij Wervik”, zegt de nieuwe voorzitter van de Ratten. “Ik wil iedereen bedanken die samen met mij de club heeft gebracht tot wat het nu is. Voor mij is het echter tijd voor een nieuwe stap. Ik vind in Harelbeke een club met een rijk verleden en een mooie achterban. De infrastructuur is top en de jeugdopleiding heeft een mooie weerklank in de regio. Ik heb het nooit onder banken of stoelen gestoken dat ik ambitie heb. En samen met Harelbeke, de leden van de raad van bestuur en de vele vrijwilligers wil ik een nieuwe episode schrijven bij paarswit.”

Vandaag leidde de nieuwe voorzitter al een eerste werkvergadering op de club. 

Wedstrijd tegen K Winkel sp op 07/01/2017

2017-12-13

dfswlbelsintelooiswinkelks.gif

De wedstrijd tegen K Winkel sp wordt ingehaald op zondag 07/01/2018, om 15h00. Een weekje vroeger uit de winterstop dus! 

KRC Harelbeke - K Winkel Sp AFGELAST!

2017-12-10

setwidth686-sneeuw.jpg

Omwille van de hevige sneeuwal werd beslist dat de wedstrijd KRC Harelbeke - K St Eloois Winkel sp deze middag niet kan doorgaan! De supportersmaaltijd 'stoofvlees met frietjes' gaat wel door. Allen van harte welkom in de VIP!

Spelers bezoeken supporterslokaal de Ratte na Pepingen-Halle

2017-11-03

freddy-voetbal-01.jpg

Zondag 05/11, na de wedstrijd in en tegen SK Pepingen-Halle, brengen onze spelers een bezoekje aan supporterslokaal café/tea-room De Ratte. 

Spelers bezoeken café The Comix na wedstrijd op Londerzeel

2017-10-17

freddy-voetbal-01.jpg

Zondag 22/10, na de wedstrijd op KSK Londerzeel, bezoekt onze spelerskern & staff café The Comix in Harelbeke. Een foto met jouw favoriete speler(s) en/of rat-mascotte, napraten over de wedstrijd met de staff, ...? Het kan allemaal!

Spelers bezoeken café Sporthalleke na wedstrijd op Ronse

2017-09-01

freddy-voetbal-01.jpg

Zaterdag 30/09, na de wedstrijd op KSK Ronse, bezoekt onze spelerskern & staff café Sporthalleke. Een foto met jouw favoriete speler(s) en/of rat-mascotte, napraten over de wedstrijd met de staff, ...? Het kan allemaal!

Steak met frietjes + busverplaatsing naar Temse

2017-09-25

goaj-mee-temse-1.jpg

Op zondag 08/10 spelen onze Ratten de topper op verplaatsing bij KSV Temse. Om iedereen veilig ter plaatse & terug te brengen, verzorgt supportersclub Ratten van Harelbeke opnieuw een bus! 

En om de middag volledig af te maken, wordt er ook gezorgd voor een supporterslunch voor vertrek: heerlijke steak met frietjes! Combiprijs: €15 (eten+bus)! Wie enkel mee wil met de bus, betaalt €7 (op vertoon van steunkaart), niet-leden betalen €10.

De vorige bus naar Westhoek was volledig volzet, dus snel zijn is de boodschap! Inschrijven kan via de website (supporters->busverplaatsing), of via de gegevens op de flyer. 

UPDATE: wedstrijd tegen Bornem toch op zondag !

2017-09-17

130px-bornem.png

Deze namiddag kregen wij bevestiging van de voetbalbond dat de wedstrijd KRC Harelbeke - KSV Bornem toch afgewerkt wordt op zondag 24 sept om 15h00! Men zeggen het voort. 

Maak kennis met onze nieuwe A-kern

2017-09-14

freddy-voetbal-01.jpg

De A-kern kreeg een volledige update! Zo kun je makkelijk onze nieuwe aanwinsten leren kennen met foto, rugnummer, etc ...

Klik hier om de kern te bekijken

Foto's met dank aan http://www.fotohuisgriet.be/

Nieuw abonnement: staantribune

2017-08-29

20150708160358.jpg

Vanaf heden zijn de abonnementen verkrijgbaar op het secretariaat. Nieuw vanaf dit seizoen is het abonnement 'staantribune', en dit voor de heel democratische prijs van slechts 60 eur! 

Welkom Jonas Malvy-Fleury

2017-08-29

jonas-malvy-fleury.jpg

KRC Harelbeke heeft nog een extra inkomende transfer gerealiseerd met Jonas Malvy-Fleury (08.03.1992)

Jonas (ex KV Kortrijk, ex Diegem Sport) is een vrije speler en tekent voor 1 jaar. Jonas is een polyvalente verdediger.

Abonnementen vanaf dinsdag beschikbaar op secretariaat

2017-08-27

abonnement-2.jpg

Vanaf dinsdag 29/08 zijn de abonnementen beschikbaar op het secretariaat.

Diegenen die een abonnement online besteld hebben, kunnen deze ook afhalen vanaf dinsdag.

KRC STUNT - gewijzigde toegangsprijzen

2017-08-22

3253oriforestierstadion.jpg

Vanaf heden hanteert KRC Harelbeke enkele nieuwe toegangsprijzen. En al zeggen we het zelf: scherpere prijzen vind je nergens!

Zo wordt staantribune F omgedoopt tot sfeertribune, en kost een ticket jou slechts €5!

Bekijk hier alle wijzigingen

Bekeravontuur stopt na ware thriller in Turnhout

2017-08-19

crokycuplogo1718.png

KRC begon het beste aan de wedstrijd, met enkele kansen als gevolg. Na 15' werd Dylan Descheemaecker foutief afgestopt, de ref wees naar de stip. Descheemaecker zelf trapte de strafschop, maar geraakte niet voorbij thuisdoelman Horsten. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam KFC Turnhout beter in de wedstrijd. Degrendel voorkwam met enkele gepaste reddingen een voorsprong voor de thuisploeg. Na 30 minuten kreeg ook Turhout een strafschop toegekend na handspel. Schijvenaars twijfelde niet, en klopte Degrendel: 1-0. Enkele minuten voor rust maakte diezelfde Schijvenaars er zelfs 2-0 van.

De 2e helft kabbelde op en neer, met enkele kansen langs beide kanten, maar echt uitgesproken doelgevaar was er niet. Tot Descheemaecker een kopbal op de lat zag stranden, maar Ruben Pyck de rebound scoorde: 2-1. Kort daarop een schot van Dylan, en de thuisdoelman was een 2e keer geklopt: 2-2. Van een comeback gesproken...

Op naar verlengingen dus, waarin de ratten vooral in de eerste helft de betere kansen kregen, maar een attent keepende Horsten voorkwam de Harelbeekse winner. De tijd bleef tikken...Na 120 minuten nog steeds 0-0 op het scorebord.

Net zoals vorige week dus opnieuw een strafschoppenreeks, waarin doelman Horsten zich kroonde tot de held van Turnhout door zijn 2e strafschop van de avond te stoppen, en daar bovenop nog eens de beslissende strafschop om te zetten. Einde bekeravontuur voor onze Ratten. Volle concentratie nu op de competitiestart!

Heerlijk dineren voor KRC - FC Gullegem

2017-08-16

krcmenugullegem1009web.jpg

Voor onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen bieden we een heerlijk All-In menu aan. Hiervoor slaan Bistro Desanto, Wijnen Crombé en Patisserie Noppe naar jaarlijkse gewoonte de handen in elkaar om jullie culinair te verwennen! Klik hier voor meer info & inschrijvingen. 

KRC bekert verder na winst tegen Olympic Charleroi

2017-08-13

krc-charl.jpg

Onze ratten bekeren verder na een stevige wedstrijd tegen Olympic Charleroi, met heel wat kansen voor beide ploegen. Een uitstekend keepende Degrendel hield KRC de eerste helft enkele keren recht. De tweede helft was gelijkopgaand, met als uitschieter de penalty van Charleroi op de paal. Na 90' stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. Meteen rechtstreeks een penaltyreeks, waarin onze jongens aan het langste eind trokken: 5-3. Opnieuw een ronde verder in de Croky Cup. Volgende tegenstander: KV Turnhout! 

Overlijden ex-voorzitter

2017-08-11

candle-in-the-dark-1.jpg

Wij vernamen zopas het overlijden van dhr Jean-Jacques Destadsbader. Jean-Jacques was in het verleden voorzitter van onze voetbalclub (periode Sporting West Harelbeke), en steeds nauw begaan met het Harelbeekse voetbal. Velen zullen zich Jean-Jacques ook herinneren van Slagerij Jean-Jaques. 

De ganse KRC-familie wenst de nabestaanden veel sterkte toe. 

4 sterren voor KRC jeugdwerking!

2016-12-23

footpasstransp.png

De jeugdopleiding van de Ratten speelt ook de komende jaren interprovinciaal voetbal. De KBVB deed einde augustus een audit van het werk dat er dagelijks geleverd wordt door bestuur en trainers, en stelde vast dat de opleiding van erg hoge kwaliteit is. De erkenning geldt tot het seizoen 2019-2020. De voorbereiding van de audit werd fantastisch gedaan door onze TVJO Denis De Tand, die in een jaar tijd de jeugdopleiding verder uitbouwde, met de onmisbare steun van kind aan huis Frederique Mahieu.Proficiat aan beiden ! Dikke merci ook voor de vele trainers, vrijwilligers, geëngageerde ouders en niet in het minst de bestuurslui die het belang van de jeugdacademie dik onderstrepen. One team !