Nieuws

Heerlijk dineren voor KRC - FC Gullegem

2017-08-16

krcmenugullegem1009web.jpg

Voor onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen bieden we een heerlijk All-In menu aan. Hiervoor slaan Bistro Desanto, Wijnen Crombé en Patisserie Noppe naar jaarlijkse gewoonte de handen in elkaar om jullie culinair te verwennen! Klik hier voor meer info & inschrijvingen. 

KRC bekert verder na winst tegen Olympic Charleroi

2017-08-13

krc-charl.jpg

Onze ratten bekeren verder na een stevige wedstrijd tegen Olympic Charleroi, met heel wat kansen voor beide ploegen. Een uitstekend keepende Degrendel hield KRC de eerste helft enkele keren recht. De tweede helft was gelijkopgaand, met als uitschieter de penalty van Charleroi op de paal. Na 90' stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. Meteen rechtstreeks een penaltyreeks, waarin onze jongens aan het langste eind trokken: 5-3. Opnieuw een ronde verder in de Croky Cup. Volgende tegenstander: KV Turnhout! 

Overlijden ex-voorzitter

2017-08-11

candle-in-the-dark-1.jpg

Wij vernamen zopas het overlijden van dhr Jean-Jacques Destadsbader. Jean-Jacques was in het verleden voorzitter van onze voetbalclub (periode Sporting West Harelbeke), en steeds nauw begaan met het Harelbeekse voetbal. Velen zullen zich Jean-Jacques ook herinneren van Slagerij Jean-Jaques. 

De ganse KRC-familie wenst de nabestaanden veel sterkte toe. 

Nieuwe shirts 2017-2018

2017-08-08

new-shirts.jpg

Meteen de eerste primeur van het seizoen: de nieuwe KRC shirts voor het seizoen 2017-2018. Zoals jullie zien verwelkomen we meteen een nieuwe (hoofd)shirtsponsor: autobedrijf DEVOS CAPOEN. 

Wil je meer te weten komen over het nieuwe seizoen? Nieuwe sponsors? Doelstellingen voor komend seizoen? ... Zorg dan zeker dat je aanwezig bent op ons openingsfeest, maandag 14/08! See you there

Ratten stoten door naar volgende ronde Croky Cup

2017-08-06

crokycuplogo1718.png

KRC Harelbeke trad deze namiddag aan in de 2e ronde van de Croky Cup tegen ASE Chastre. Meteen een stevige verplaatsing voor onze jongens, die deze opdracht met glans doorstonden: 1-3 eindstand! Voor KRC scoorden 2x Selmani, en 1x Vandenbroucke. 

Onze ratten stoten dus door naar de volgende ronde. Afspraak in het Forestiersstadion op zondag 13/08, om 16u00! KRC Harelbeke - Olympic Charleroi. 

Ratten winnen oefenpot tegen SC Wielsbeke

2017-08-02

scwielsbeke.png

KRC Harelbeke won woensdagavond z'n 2e oefenwedstrijd op het veld van SC Wielsbeke. Tijdens de eerste helft scoorde Besart Selmani al na 7 minuten, waarna we een helft kregen met nog tal van kansen aan beide kanten. Na de rust scoorde Charles Noppe de 0-2 (minuut 71). Meteen goed voor zijn 2e doelpunt in evenveel wedstrijden. 

Tegenstander 2e ronde Crocky Cup: ASE Chastre

2017-07-30

crokycuplogo1718.png

Deze namiddag eindigde de wedstrijd ASE Chastre - R.Lindbergh Club Givry op 2-1. Dit betekent dus dat ASE Chastre de tegenstander wordt van de Ratten volgende week zondag 06/08 om 16u00. De wedstrijd wordt gespeeld in Chastre (provincie Waals-Brabant). Verdere info volgt

Knappe 1-4 winst tegen KSV Oudenaarde (A1)

2017-07-30

oudenaarde.gif

Zaterdag 29/07 werd er gespeeld in en tegen de ambiteuze Amateur 1 club KSV Oudenaarde.

Onze ratten begonnen meteen met een verschroeiend tempo aan de wedstrijd, wat snel resulteerde in een eerste kans voor Dylan Descheemaecker. Kort daarna een kans voor Arne Vanneste, maar zijn poging ging nipt naast. Na een kwartier spelen kon Dylan profiteren van Oudenaards balverlies: 0-1 op het scorebord. In de 37e minuut een knappe voorzet van Ruben Pyck, waarna Dylan knap afwerkte: 0-2. Kort daarna werd Dylan tussen de Oudenaardse verdedigers gelanceerd, die hem enkel foutief konden afstoppen. De bal op de stip dus, waarmee Dylan beheerst zijn zuivere hattrick afwerkte.

Een 5-tal minuten na het aftrappen van de 2e helft kon Oudenaarde de aansluiting scoren via Coulibaly. KRC liet zich echter niet kennen, en kon enkele keren gevat counteren. Na een heleboel wissels kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar het was Harelbeke dat aan het langste eind trok via de 1-4 van Charles Noppe. 

Een knappe prestatie van het ganse team, met uiteraard een tevreden technische staf na de wedstrijd. 

 

Ratten oefenen zaterdag op en tegen KSV Oudenaarde

2017-07-27

oudenaarde.gif

Zaterdag 29/07 oefenen onze Ratten een eerste keer na aanvang van de trainingen op en tegen KSV Oudenaarde. De wedstrijd wordt afgetrapt in het Burgemeester Thienpontstadion om 19u30. 

Bij de ambitieuze ploeg uit Amateur 1 komen we enkele bekende gezichten tegen, zoals Soren Dutoit, Elimane Coulibaly, en trainer Stefan Leleu. 

A-kern heeft geslaagde teambuilding achter de rug

2017-07-25

img5943.JPG

Naar jaarlijkske gewoonte werd het nieuwe seizoen 'officieel' op gang getrokken met een 2-daagse teambuilding. De start werd gegeven in ons eigen Forestiersstadion, waar de voltallige groep om 8u30 aanwezig moest zijn om voor een korte briefing, gevolgd door een stevig ontbijt. Andreas Toye en Jeremie Cremers waren nog afwezig wegens reis. Besart Selmani was aanwezig maar moest ziek verstek laten gaan.

Zaterdagmorgen stond er na het ontbijt een pittige training in de Gavers en op het terrein op de agenda. Na de training konden de spelers genieten van een lekkere pastamaaltijd, voorzien door onze huiskok Gizze en geserveerd in supporterslokaal De Ratte. Om 13u30 vertrokken de spelers naar ons stageoord ‘Domaine de Jaurieu te Anseroeil. Verrassing 1: de verplaatsing diende te gebeuren per stadsfiets!
Nadat iedereen zo goed als gelijktijdig aangekomen was, werden ze onderworpen aan verschillende proeven in de ‘Highlandgames’.
Na een heerlijke  BBQ was het tijd om elke nieuwe speler te onderwerpen aan een integratietest. Zij dienden namelijk de groep te entertainen met een opgelegd liedje, wat voor serieus hilarische taferelen zorgde. Als afsluiter van de dag waren er casinogames voorzien. 

Zondag werd er opnieuw eerst samen ontbeten, waarna activiteit 3 op het programma stond: laser shooting. Na een korte pic-nick moest de voltallige groep terug in Harelbeke zien te geraken, maar... de fietsen waren echter verdwenen... De groep kreeg de opdracht om dit samen op te lossen als een soort ‘mol’ spel en slaagde daar probleemloos in, tot grote voldoening van de trainersstaf!

Bekijk hier de fotoreportage

Rust in vrede Jimmy

2017-07-22

candle-in-the-dark-1.jpg

Vandaag vernamen wij het trieste nieuws dat dhr Jimmy Vanneste ons onverwachts verlaten heeft. Onze gedachten gaan uit naar  Juri Meurisse (U13) en familie. De club wenst allen veel sterkte toe

Speelkalender voor het nieuwe seizoen is gekend

2017-07-18

kalender.jpg

De KBVB heeft de wedstrijdkalender voor het seizoen 17-18 bekend gemaakt. Je kan het volledige speelschema terugvinden via THIS IS KRC -> KALENDER. 

Ratten spelen opnieuw degelijke oefenpot

2017-07-05

3556305265208844e2a90z.jpg

2e Oefenwedstrijd op het programma: KRC Harelbeke- vs KSV Roeselare (1B). Na aftrap koos Roeselare resoluut voor de aanval, maar nieuwkomer Degrendel zorgde er met enkele goeie reddingen voor dat onze jongens niet op achterstand kwamen. Het was zelfs Harelbeke dat 2 goeie kansen onbenut liet: eerst besloot Noppe rakelings naast doel van Bibouw, en kort daarna ketste het schot van Vandenheede op de paal. Daarnaast was er ook nog een afgekeurd doelpunt van Noppe wegens buitenspel.

De ratten hielden het achteraan goed gesloten, waarop roeselare niet meteen een antwoord vond. Na een spelhervatting konden de bezoekers toch de 0-1 potten. Degrendel pakte eerste nog uit met een goeie save, maar moest zich toch gewonnen geven op de rebound. De 0-2 volgde snel via een prachtige bal in de kruising. 

Na de rust voetbalde Roeselare nog een paar goeie kansen bij elkaar, maar vond steeds een goed keepende Degrendel op z'n weg. Een kleine 10' voor tijd miste Lecour nog op een haar na de aansluitingstreffer.
Eindstand 0-2, na opnieuw een meer dan degelijke partij. 

KRC speelt verdienstelijke partij tegen Essevee

2017-06-28

har1.jpg

Onze ratten hebben hun eerste oefenpot afgewerkt tegen bekerwinnaar 2017 SV Zulte-Waregem. Met slechts 1 training in de benen was het voor coach Didier Degomme de ideale gelegenheid om te zien hoe de nieuwe jongens in het team kunnen ingepast worden. Essevee nam zoals verwacht meteen de match in handen, maar dit betekende echter niet dat onze ratten overklast werden. Natuurlijk was er een verschil zichtbaar tussen 2e amateur en 1e nationale, maar het mag gezegd worden: Didier keek, en zag dat het goed was! Met een schot op de paal was het zelfs KRC Harelbeke dat als eerste een doelpunt kon maken, maar helaas. Kort daarna kon SVZW 2 keer tegeprikken, wat ook resulteerd in 2 doelpunten via Peter Olayinka en Julien De Sart. Na de rust opnieuw een Zulte-Waregem dat de wedstrijd wel in handen nam, maar opnieuw flink wat weerstand van onze ratjes. Op het eind van de wedstrijd kon Essevee nog een doelpunt bijprikken via Aliko Bala. Ondanks het 0-3 verlies toch een verdienstelijke partij van onze Ratten! Op naar de wedstrijd tegen KSV Roeselare, dinsdag 04/07, om 19u30, Harelbeke!

bron foto: www.essevee.be

Reeksindeling 2e Amateur A (goedgekeurd)

2017-06-22

gras.jpg

De nieuwe reeks 2e Amateur A seizoen '17-'18 ziet er als volgt uit:

Rupel Boom (Antw.), KSV Bornem (Antw.), FC Pepingen-Halle (Brab.), SK Londerzeel (Brab.), Olsa Brakel (O-vl), KRC Gent (O-vl), SK Ronse (O-vl), SK Sint-Niklaas (O-vl), Sparta Petegem (O-vl), SV Temse (O-vl), FC Gullegem (W-vl), KFC Mandel United (W-vl), Sint-Eloois-Winkel (W-vl),  KRCHarelbeke (W-vl), Torhout KM (W-vl), KVK Westhoek (W-vl).

Opnieuw enkele leuke verplaatsingen, en vooral veel West-Vlaamse derby's! 

Start voorbereiding tegen SV Zulte-Waregem

2017-06-08

krcharelbekeflyervriendschappelijkewedstrijdzulte-waregemweb.jpg

De Ratjes starten hun voorbereiding op het nieuwe seizoen met een wedstrijd op dinsdag 27 juni tegen Zulte Waregem. We zijn erg verheugd dat PO I-ploeg en bekerwinnaar Essevee het Forestierstadion uitkiest om eveneens hun eerste oefenwedstrijd te spelen. Voor de fans van beide teams een uitgelezen kans om meteen kennis te maken met de nieuwe aanwinsten van hun ploegen. De aftrap wordt gegeven om 19 uur.

Maak kennis met jong KRC: kennismakings-dag 21/06

2017-06-13

k.jpg

Jongens of meisjes die interesse hebben in voetbal, zijn op woensdag 21 juni van harte welkom op de kennismakingsdag van KRC Harelbeke. Elk kind uit het geboortejaar 2012, 2011 of 2010 ontvangen we vanaf 14.30 voor een leuke gratis namiddag op het Forestierstadion. In een ongedwongen sfeer kan je kennis maken met alle leuke dingen die voetbal te bieden heeft. Daarom : aarzel niet, en schrijf in bij TVJO Denis via denis.detand@telenet.be of 0498- 86 05 68

Transferoverzicht 2017-2018

2017-06-09

transferoverzicht.jpg

Blijvers: Jens Noppe, Jeroen Vlieghe, Joachim Vercouter, Dylan Descheemaecker, Selmani Besart, Bram Lemey, Charles Noppe, Jonathan Meerschman, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Seppe Lecour, Arne Vanneste, Pieter Merlier

Inkomende transfers: Tom Thieren (keeper, KMSK Deinze), Flo Decostere (verdediger, SV Zulte-Waregem), Thijs Couckuyt (verdediger, KV Kortrijk), Wout Van Poucke (verdediger, KSV Roeselare), Ruben Pyck (aanvaller, Izegem), Laurens Vandenheede (middenvelder, VC Wingene), Ruben Ketels (verdediger, KSV Temse), Anthony Degrendel (keeper, FC Gullegem), Niels Vandenbroucke (verdediger, Sparta Petegem), Jeremie Cremers (aanvaller, Olsa Brakel), Brent Scherpereel (aanvaller, eigen jeugd), Xander Vanroosbeke (middenvelder, eigen jeugd), Andreas Toye (verdediger, eigen jeugd)

Geen woorden maar daden

2017-05-09

l.jpg

Eigen opgeleide jongeren een kans geven in het eerste elftal, dat is één van doelstellingen die KRC Harelbeke heeft voor zijn eerste elftal. Uit cijfers, bijgehouden door wedstrijdscout Patrick Depraetere, blijkt dat de Ratjes het op dat vlak ook dit jaar erg goed gedaan hebben. Als het om speelminuten gaat van U21-spelers,staat KRC op de vierde plek. Niet minder dan 12 voetballers uit die categorie hebben het voorbije seizoen speelgelegenheid gekregen. Jeroen Vlieghe haalde meer dan 2.000 speelminuten, gevolgd door Dylan Descheemaeker en Viktor Notebaert. Het goeie werk in de jeugdacademie heeft dus een verlengstuk in het A-elftal. 

Toptoernooi op KRC

2017-04-27

j.jpg

Komend weekend (zondag april-maandag 1 mei)volgt de apotheose van het seizoen voor de jeugd van KRC Harelbeke. Op zondag en maandag verwelkomen we niet minder dan 200 teams op het grote voetbaltornooi. Op maandag spelen de teams uit de categorieën U11-U15, op zondag komen de andere teams aan bod. Kom vrijblijvend eens langs om kennis te maken met het aankomende talent van paars-wit. Tegenstanders zijn niet enkel de teams uit de regio, maar ook kleppers als Club Brugge, SV Zulte-Waregem, AA Gent, Mouscron en Sporting Lokeren.

Tegelijk duimen we voor onze U 13, die op maandag 1 mei uitkomen in de halve finale van de Beker van België. Misschien kunnen zij na hu wedstrijd in Gullegem, met de scalp van tegenstander Seraing terug naar de tornooitent komen. En bijkomend : woensdag jongstleden hebben de U8 en de U9 zich geplaatst voor de provinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Forza KRC !

Jeugdwerking KRC genomineerd

2017-04-25

footpasstransp.png

Zopas bericht gekregen van Double Pass, het consultancy bureau dat in opdracht van de voetbalbond de clubs en hun jeugdwerking doorlicht. Nadat we eerder al te horen kregen dat we de komende 3 seizoenen het interprovinciaal label en onze 4 sterren behouden (het hoogst haalbare), kreeg jeugdcoördinator Denis De Tand deze week het bericht dat KRC Harelbeke één van de 3 genomineerde clubs in Vlaanderen is om aanspraak te maken op de prijs van beste jeugdwerking ! Alleen al de nominatie en erkenning dat we top in Vlaanderen zijn, is een mooie bekroning voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ! De uiteindelijke verkiezing en uitslag wordt bekendgemaakt op een congres van Double Pass op 10 juni in Gent.

4 sterren voor KRC jeugdwerking!

2016-12-23

footpasstransp.png

De jeugdopleiding van de Ratten speelt ook de komende jaren interprovinciaal voetbal. De KBVB deed einde augustus een audit van het werk dat er dagelijks geleverd wordt door bestuur en trainers, en stelde vast dat de opleiding van erg hoge kwaliteit is. De erkenning geldt tot het seizoen 2019-2020. De voorbereiding van de audit werd fantastisch gedaan door onze TVJO Denis De Tand, die in een jaar tijd de jeugdopleiding verder uitbouwde, met de onmisbare steun van kind aan huis Frederique Mahieu.Proficiat aan beiden ! Dikke merci ook voor de vele trainers, vrijwilligers, geëngageerde ouders en niet in het minst de bestuurslui die het belang van de jeugdacademie dik onderstrepen. One team !