Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Met trots stellen wij u voor: de nieuwe KRC-Harelbeke.be !

Met trots stellen wij u voor: de nieuwe KRC-Harelbeke.be !

9 augustus 2019 23:15


Achter de schermen werd er de afgelopen weken hard gewerkt om een volledig nieuwe website voor onze club te ontwikkelen. En al zeggen we het zelf: het is een interactief pareltje geworden...
Nieuwsberichten zullen makkelijker en door meer beheerders kunnen geplaatst worden, uitslagen en standen worden automatisch gelinkt met KBVB, er is nu ook een volwaardig jeugdgedeelte, online reserveren voor het wedstrijdmenu is vanaf nu ' a piece of cake', trainingskledij kan je vanaf nu online bestellen, en er worden nog zoveel meer mogelijkheden achter de schermen verder uitgewerkt... Vandaag zetten we dan ook graag even de man die dit alles realiseerde in de spotlight.

Het zou een reeks over 'mensen in de schaduw' kunnen zijn... Al vele jaren heeft onze club een website en een Facebookpagina. Steven Demets (35) is de man die daar zijn schouders onder zet.

In de voorbije weken en maanden heeft de sympathieke vrijwilliger en supporter hard gewerkt om een volledig nieuwe website uit te tekenen. Vandaag is hij dan ook erg blij met het resultaat dat online gaat. “De nieuwe website heeft een pak troeven die er vroeger niet waren, maar vooral: we onderstrepen nog eens het belang van onze club en de veelzijdige werking.”

Steven zette zijn eerste stappen in het Forestierstadion op zijn 12de. Het was het jaar toen Hein Vanhaezebrouck in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Moeskroen de deur naar eerste klasse inbeukte. Sindsdien is Steven niet meer weggeweest uit het stadion.

“Er zijn na de mooie jaren in eerste klasse inderdaad moeilijke tijden geweest, maar ik ben naar het stadion blijven komen. En ik heb in de eerste jaren na de vereffening en ook later nog geleidelijk aan mijn steentje kunnen bijdragen aan de club die we vandaag zijn. Het logo van de toenmalige fusieclub met Ingelmunster kwam van mijn hand, ik bedacht ook de naam Sporting West en ontwikkelde de eerste shirts in paars-rood --al ben ik daar niet zo trots op (lacht)-  en tekende later de logo’s voor SW Harelbeke en het huidige logo. Al is dat laatste natuurlijk een restyling van het historische ontwerp.”
 
Site en social media

Steven, commerciële medewerker in een grote bank, wierp zich enkele jaren geleden ook op de digitale mediakanalen op vraag van de club. KRC werd actiever op sociale media en de pagina groeide van +-800 naar meer dan 2900 volgers. “Maar terwijl we op Facebook erg actief zijn en daar de kaap van 3.000 volgers naderen, waren we na verloop van tijd niet meer echt bezig met onze site. En dat is jammer, want een site is nog altijd een baken van informatie en een afspiegeling van hoe je als organisatie bent en wat je wilt uitstralen .”

Steven verkende begin dit jaar de markt en vond een goeie leverancier om mee samen te werken. “Om eerlijk te zijn: voor een club op amateurniveau denk ik dat de club nu echt beschikt over een representatieve website. Vooral voor de jeugdwerking hebben we meer ruimte gemaakt. Er is o.a. een webshop voor de bestelling van extra trainingskledij en ook een live-functie om het scoreverloop van de wedstrijden van de eerste ploeg te volgen. En ik kan nu al verklappen dat ik achter de schermen nog met tal van nieuwigheden bezig ben! Ik zou ook iedereen aanraden om de gloednieuwe KRC-app te downloaden. Zo kan je op je smartphone snel en overzichtelijk alle nieuws en uitslagen raadplegen. Hoe dat kan, lees je op de site.

Help ons: word clubjournalist of -fotograaf

Maar: Steven kan niet alles alleen doen...
“Een website up-to-date houden en alles voorzien van de nodige grafische elementen neemt heel wat tijd in beslag. Gelukkig kan ik al geruime tijd rekenen op de hulp van ploegafgevaardigde Michael en mensen van de club. Maar om de site interessant en levendig te houden, doe ik een oproep aan ouders of supporters om content aan te leveren. Is er iemand die foto’s wil nemen tijdens wedstrijden van de eerste ploeg/jeugd?  Een wedstrijdverslag of voorbeschouwing schrijven? Of die regelmatig eens een interview wil doen met een trainer, (jeugd)speler of vrijwilliger uit de club? Dan mag hij/zij zich meteen melden bij mij. Op die manier kunnen we KRC Harelbeke nog meer in de spotlights zetten en ervoor zorgen dat de website een succes wordt!”

Heb je zelf nieuws of een suggestie voor een reportage: mail het dan naar nieuws@krc-harelbeke.be . Indien het relevant is, pikken we dit zeker op. 

Snuister alvast eens op de site. Zo ontdek je de resultaten van Stevens werk.
Delen

Lees meer over:
krc harelbeke nieuwe krc harelbeke website

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!