Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Eerste driepunter van het seizoen

Eerste driepunter van het seizoen

K.FC.Sparta Petegem 1 A

1 - 2

Racing Club Harelbeke 1 A

Competitie

Amateur 2A

Datum

8 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Dat KRC Harelbeke vorige week een punt pakte in z’n eerste thuismatch was volgens iedereen terecht. Om die reden konden onze ratten met een vertrouwen naar de aartsmoeilijke verplaatsing in Petegem vertrekken. KRC -dat vorig jaar verloor in Petegem na een betwistbare penalty- was berust op een kleine sportieve revanche.

Beide ploegen startten gretig aan de wedstrijd. Veel duels, mooie combinaties, maar toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Een goeie Degrendel pakte knap, en behoedde KRC van een vroege achterstand. Het eerste doelgevaar voor KRC komt er via Van Den Bogaerde: hij kraakte zijn schot waarbij Vandenbossche makkelijk kon oprapen. De tweede kans was wel raak: Laurens Vandenheede, die in maart 2020 vader zal worden, gaf een uitstekende doorsteekbal op Cedric Betremieux die oog in oog kwam te staan met de thuisdoelman. Cedric faalde niet: 0-1 na 24 minuten voetballen. Kort daarna opnieuw een kans van KRC. Vandenbroucke met de goeie corner waarbij de thuisploeg Pieter Desmet was vergeten. Die kon vrij koppen, maar zijn bal ging richting de thuisdoelman.

Het voetbal staat vol van cliché’s en in de 38ste minuut kreeg KRC het figuurlijke deksel op de neus: in plaats van de verdiende 0-2 staat Vanborm na een warrige fase plots eenzaam voor Degrendel: 1-1 op 7 minuten van de rust.

Petegem wisselde aan de rust. Pollet gaat eruit, Vandecasteele neemt zijn plaats in. Een beetje voor het uur neemt ook Joye zijn vertrouwde positie in, hij vervangt Scheyving. Een mooie tweede helft met heel veel heen-en weer gevoetbal, zonder echt grote kansen voor beide ploegen. Tijd voor een wissel dacht coach Bruno Derveaux: Tim Van Den Bogaerde ging eruit en Charles Noppe kwam het team versterken. Toch was het Petegem dat opnieuw gevaarlijk was. Opnieuw een lange bal die in de 16 gedropt wordt, Degrendel stond echter weer pal en voorkwam dat Petegem op voorsprong kwam.

Met nog 25 minuten te spelen steekt KRC nog eens zijn neus aan het venster. Opnieuw een goeie corner, maar Kenny Vandamme kopt voorlangs. Daarna komt de moe gestreden Vandenheede naar de kant, in zijn plaats komt Axel Harinck. KRC vindt ondertussen al zijn derde adem en combineert zeer goed. Een sterke Notebaert ging neer, maar scheidsrechter Zeebroek zag er echter geen graten in. We blijven bij Notebaert die een mooie combinatie op links opzet waarbij de bal bij de ingevallen Noppe komt. Spijtig genoeg zat er niet zoveel kracht achter diens schot, waardoor Vandenbossche de bal tijdig kon stoppen.

We voetballen ondertussen 85 minuten. Een lange bal waait over Vandecasteele, waardoor Cedric Betremieux oog in oog met Vandenbossche komt te staan. Cedric twijfelt niet en scoort zowaar de 1-2. Zijn 2e van de wedstrijd, zijn 3e van het seizoen, en net zoals zijn andere superbelangrijk! Iedereen recht op de bank: KRC Harelbeke verdient deze voorsprong.

Met nog 5 minuten te spelen lanceerde Petegem een zeer sterk offensief maar zonder echt grote kansen af te dwingen. Flo Decostere kwam nog Betremieux vervangen in de laatste minuten. Na een paar minuten vond de scheidsrechter het wel welletjes. Hij floot af en zorgde ervoor dat KRC Harelbeke zijn eerste driepunter van het seizoen kon aantekenen.

 

Opstelling Petegem:
Vandenbossche Verheuge Pollet De Wulf Denoulet Vanborm Scheyving Weytens Blancke De Coninck Vanborm

Opstelling KRC Harelbeke:
Degrendel,Vandenbroucke, Vandamme, Desmet, Derieuw, Vanneste, Notebaert, Vandenheede, Cremers, Betremieux, Van Den Bogaerde.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!